aktiemiljonaren.blogg.se

Tillfällig hemsida/blogg för Aktiemiljonären.

Mr Green -det är nu det händer

Publicerad 2017-07-22 09:56:00 i Allmänt,

BOOOOOM. Q2-rapporten, visar att Mr Green håller på att göra den turn-around, som många trott varit omöjlig. Bolaget är på väg att förändras, och gör enligt mig, väldigt mycket rätt. 
 
Intäkterna växte med 36% YoY till 288 MKR, en stark försäljningutveckling som jag bedömer kommer kunna hålla i sig under en överskådlig tid framöver. Detta baserar jag på ett antal faktorer. Mr Green har tidigare fått ganska dåligt genomslag på satsad marknadsföringskrona. Numera har bolaget en ny strategi, där effektiviteten har förbättrats avsevärt, vilket ger en god kundtillväxt, till en mer rimlig kostnad. Affärsmodellen är skalbar och marknadsföringskostnaderna som andel av försäljningen, ska över tid minska. Under Q2 var denna andel 32% (37%), samt 36% under första kvartalet 2017. Under Q3 och Q4 2017 ska andelen öka något från 32% och på helår 2017 är det sannolikt att andelen uppgår till ungefär 35% av försäljningen. Detta delvis drivet av lansering av Mr Green i Danmark, som för övrigt är en marknad som jag tror väldigt starkt på. 
 
EBITDA-resultatet uppgick till 52,4 MKR (12) till följd av effektiviseringar samt att skalbarheten slår igenom. Marginalen stärktes till 18,2% (5,7) och Mr Green närmar sig det medel-långsiktiga målet om en EBITDA-marginal på 20%. 
 
Under kvartalet genomfördes dessutom en riktad emisison till institutionella investerare. Mr Greens ägarbild har tidigare varit ganska dålig och även den är på väg att förbättras.
 
Även bolagets kundtillväxt under kvartalet var hälsosam. Var dock något besviken på att andelen mobilintäkter minskade till 48,1% jämfört med 50,2% under Q1 2017. YoY var det dock en god ökning från 43,3%. Det man även bör vara medveten om, är att det förekommer skillnader över kvartal, den långsiktigt ökade trenden är enligt mig det relevanta. 
 
Hösten 2017 kommer vara en händelserik period för Mr Green. Har listat några betydelsefulla händelser: 
-Lansering av Mr Green i Danmark
-Lansering av uppdaterad sportbok, som Mr Green gör en stor satsning på. 
-Geografisk expansion genom organisk tillväxt och/eller förvärv. 
 
Sammanfattningvis anser jag att denna rapport bekräftar min tes om att Mr Green håller på att förändras och bli ett betydligt bättre bolag. Uppvärderingen har enligt mig bara börjat. På 6-12 månader så anser jag att Mr Green kan värderas upp till 80-90 kr, vilket innebär en uppsida om 70-95%. Värderingsgapet gentemot bolag så som Kindred, LeoVegas och Betsson bör minska samt lägg därtill en mutipelexpansion. Mr Green växer i storleksordningen 30% under 2017 medan en nivå kring bolagets mål kring 20% är rimlig att anta 2018. 
 
Frågor besvaras via DM på Twitter. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ovanstående text bygger på mina egna tolkningar & antagande. Basera ALDRIG ditt köp på grund av vad någon användare på såväl Twitter, Börssnack som något annat forum skriver. Samla in information, gör dina egna ställningstagande och därefter ta ett beslut om ett eventuellt köp av ett bolag. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela